Noves guies d’acollida als municipis del Lluçanès

Dimecres, 22 de juny de 2022 a les 00:00

Sant Feliu Sasserra disposa d'una guia d’acollida que permet a les persones nouvingudes conèixer els serveis més importants, amb informació útil i bàsica sobre els aspectes més rellevants per a un primer contacte amb el poble.

El Consorci del Lluçanès, amb la col·laboració de cada un dels municipis del Lluçanès ha elaborat una Guia d’Acollida específica per a cada municipi, destinada a totes les persones que acaben d’arribar al poble per viure-hi.

Aquesta guia pretén ser una orientació per a les persones nouvingudes i un recurs on trobar tota la informació necessària sobre diferents temàtiques, des dels serveis especialitzats per a persones nouvingudes, com és el servei de primera acollida o l’assessorament jurídic en matèria d’estrangeria i asil, fins a la gestió del padró i la targeta sanitària, l’escolarització dels fills i filles, la formació per a persones adultes o la participació ciutadana. A cada apartat es pot consultar adreces, telèfons o webs.

L’objectiu d’aquestes guies és facilitar el procés d’incorporació i arrelament de les persones nouvingudes als nostres municipis.

Les unitats impreses de la guia s’han distribuït en format paper a tot els ajuntaments, els serveis i entitats que així ho desitgin podran disposar d’alguna, es poden sol·licitar a cada ajuntament. També estaran disponibles als webs municipals.

Darrera actualització: 22.06.2022 | 13:35