Ruta de la llet

Dimecres, 7 de desembre de 2022 a les 09:00

La Ruta de la Llet és una ruta turística agroalimentària per conèixer formatgeries i granges de llet de proximitat d’ovelles, vaques i cabres del Lluçanès. De la mà dels seus productors/es donen a conèixer i posen en valor la feina a les granges, als camps, l’alimentació dels animals i els productes que elaboren. 

A la ruta es poden tastar formatges, llet i derivats lactis, productes locals de gran qualitat de la nostra comarca per tal de descobrir el camí de la llet, de la granja a la taula!

Contracte les visites als punts individuals:

  • Les visites requereixen reserva prèvia.
  • Les visites es realitzaran segons disponibilitat dels productors/es.
  • Aquesta és una activitat que beneficia directament als productors/es del Lluçanès.

 

Formatges de Lluçà

La visita consisteix en conèixer l’explotació i ramat de cabres alpines de pastura de la mà del mateix productor que explica el funcionament de la granja i el conreu dels camps, l’alimentació, les eines de treball, el procés d’elaboració del formatge i la venda de producte. La visita inclou un tast de producte.

 Mas Casanova de Lluçà. Lluçà
 619 728 079
 formatges.lluca@gmail.com

 


.

Soler de n’Hug

La visita consisteix en conèixer l’explotació ramadera de vaques de llet amb robot de munyida. Els propis ramaders expliquen el cicle de feines a la granja, al camp, l’alimentació dels animals, la maquinària utilitzada, l’elaboració i la venda del producte en cercle tancat a la pròpia carnisseria El Taulell del Soler. La visita inclou un tast de producte.
Postres artesanes Santa Eulàlia, transforma i elabora la llet de vaca del Soler de n’Hug en iogurts i altres postres
artesanals.

 El Soler de n’Hug. Prats de Lluçanès
 669 422 352 / 650 171 264
 informacio@elsoler.cat

 


 

Formatges Betara

La visita consisteix en conèixer el ramat d’ovelles ecològiques de l’explotació ramadera. A la visita s’explica el sistema d’alimentació de les ovelles, el procés de munyida i l’elaboració dels formatges. Es pot visitar la granja i/o la formatgeria. Opcional tast de producte.

 Mas Vilarrasa, s/n. Sant Boi de Lluçanès
 938 880 852
 info@betara.cat

 


 

Mas Rogers

La visita consisteix en conèixer una granja familiar de de vaques de llet que pasturen a la finca. El recorregut de la visita ens portarà a descobrir els camps de cultiu, les instal·lacions, l’alimentació dels animals, el procés de munyida i es podran tastar els productes derivats de l’elaboració de la llet.

 639 86 93 69
 masrogerssbg@gmail.com

Darrera actualització: 15.12.2022 | 12:44