Servei de Guifi

Què es Guifi.net?

guifi.net és una xarxa de telecomunicacions.

Ningú es pot imaginar viure sense tenir accés a Internet però hi ha molts llocs on tenir accés a Internet és impossible o deficient. I car.

A guifi.net, les persones interessades promouent i inverteixen en fer una infraestructura de telecomunicacions que els garanteix un accés a Internet de qualitat a un preu just.

La xarxa guifi.net és oberta, lliure i neutral, amb un acord d'interconnexió, la Llicència Comuns XOLN.

És oberta per garantir que es conegui com està construïda, i es pugui mantenir i ampliar sense dependre d'una sola empresa. Les mateixes persones usuàries poden connectar-se a la xarxa o encarregar-ho a una empresa de la seva confiança.

És lliure perquè ningú hi posa restriccions, no es limita la velocitat perquè, al ser la xarxa de les persones usuàries, aquestes no tenen cap interès a limitar la velocitat, ni les prestacions. Això és el què els operadors tradicionals acostumen a limitar per preu.

És neutral respecte als continguts. Dins la xarxa hi pot circular qualsevol contingut que algú necessiti.

Qualsevol persona pot ser usuària de la xarxa, una infraestructura que és un bé comú.

És una xarxa híbrida que utilitza les millors tecnologies per capacitar a les persones usuàries a fer-se arribar la xarxa amb connexions de fins a 1Gbps.

L'11 de juliol de 2008 es va crear la Fundació privada per a la xarxa oberta, lliure i neutral guifi.net amb l'objectiu de ser un instrument al servei de la xarxa de comuns sense alterar la forma original.

La Fundació és un operador de telecomunicacions inscrit al registre d'operadors. És una ONG de cooperació al desenvolupament i una entitat de voluntariat.

Som milers els que fem xarxa guifi.net: connectant-hi, fent instal·lacions, manteniments i aportant-hi continguts.

Darrera actualització: 22.06.2018 | 12:06