Sessió informativa "Programa de Mentoria del Programa Català de Refugi"

Dilluns, 9 de de maig de 2022 a les 00:00

El proper Dijous 19 de Maig es farà la presentació comarcal del Programa de Mentoria de la DGMRA de la Generalitat, al NEXE - Espai de Cultura de Sant Fruitòs de Bages a les 18 hores, a càrrec de la Fundació Resilis.

Vols ser mentor/a de persones refugiades?

Inscriu-te a través del formulari PROGRAMES DE MENTORIA de la Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme de la Generalitat de Catalunya. (google.com) 

Els Programes de Mentoria s'emmarca dins el Programa Català de Refugi, en relació al dret d’asil de les persones sol·licitants de protecció internacional o refugiades amb el propòsit d’afavorir la seva xarxa de contactes, la seva autonomia social i laboral i la plena ciutadania. És un recurs extern al suport que es rep des de l’entitat d’acollida.

La mentoria com a procés d’acompanyament i d’apoderament de persones refugiades per assolir uns objectius acordats entre persones mentores, mentorades i l’equip tècnic de seguiment, i que intervé fonamentalment en tres àmbits:
- Aprenentatge i consolidació de la llengua
- Acompanyament i suport en l´itinerari de recerca de feina
- Descoberta de l’entorn i creació de vincles socials

A través de la tècnica del Programa s'assignen les vinculacions entre les persones mentores i aquelles que seran mentorades i se'n garanteix un seguiment. Les persones que volen ser mentores han de tenir un mínim de 25 anys (es poden crear grups de persones mentores, opció que permet la participació de persones fins a 21 anys si alguna altra persona del grup en té 25 o bé participar-hi individualment). Les persones mentores han de realitzar una formació de 12 hores i la seva dedicació va de 2 a 4 hores setmanals durant 8 mesos, prorrogables a 12.

+ informació a :
Servei d'Inclusió Social, Acollida i Envelliment
Consell Comarcal del Bages
Telèfon:  93 693 03 68
acollida@ccbages.cat

Darrera actualització: 09.05.2022 | 14:06