Presentació de l’estudi “Estratègies sectorials per a la mobilització i intervenció d’habitatges desocupats mitjançant masoveria urbana”

Divendres, 25 de setembre de 2020 a les 00:00

Des del Consorci del Lluçanès us animem a participar a la presentació de l’estudi “Estratègies sectorials per a la mobilització i intervenció d’habitatges desocupats mitjançant masoveria urbana” impulsat pel Consell Comarcal d’Osona amb el suport de la Diputació de Barcelona i la redacció per part de la cooperativa Celobert.

La presentació és realitzarà el proper dimarts 29 de setembre a les 17h a la sala Coll i Bardolet, a l’edifici d’El Sucre, seu del Consell Comarcal d’Osona (carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals 5, Vic).

El desenvolupament de l’estudi respon a la necessitat de desenvolupar unes polítiques actives d’habitatge, que puguin donar resposta a les necessitats d’habitatge assequible als diferents municipis, a partir, entre d’altres mecanismes, de la mobilització i millora de l’habitatge buit existent. Així doncs l’estudi inclou una primera part d’anàlisi i diagnosi i una segona part de propostes on es planteja el funcionament d’un programa comarcal de foment de la masoveria, els passos a seguir per a implementar-lo i els rols a desenvolupar per part dels diferents agents implicats (ajuntaments, organismes supramunicipals i entitats socials). Per a la redacció de l’estudi s’ha comptat amb la participació de diferents ajuntaments i entitats de la comarca per tal de definir un programa que doni resposta a les principals necessitats vinculades a l’habitatge i als recursos disponibles de les diferents administracions.

El programa de la sessió serà el següent:

  • 17:00h Benvinguda a càrrec del Sr. Pere Medina, conseller Responsable del servei d'habitatge del Consell Comarcal d’Osona.
  • 17:15h Presentació per part del Sr. David Mongil, cap d’Oficina d’Habitatge de la Diputació de Barcelona.
  • 17:30h Presentació de l’estudi per part de la Sra. Paula Martí, arquitecta de Celobert cooperativa:
    • Conclusions de la diagnosi
    • El programa de foment de la masoveria
    • Calendari previst d’implementació
  • 18:15h Presentació de l’experiència d’una masoveria a Torelló a càrrec de la Sra. Marta Carcasona, responsable de l’Oficina d’Habitatge de l’Ajuntament de Torelló.

Si esteu interessats, per tal de poder controlar l’aforament de la sala us preguem que confirmeu la vostra assistència al correu jbaulenasp@ccosona.cat.

Es seguiran les mesures de prevenció pel Covid-19, distància de seguretat i ús de mascareta.

Darrera actualització: 25.09.2020 | 12:16