Activitat cultural visita guiada Església Santa Eulàlia de Puig-oriol

Dimarts, 23 de novembre de 2021 a les 00:00

El dissabte 18 de desembre a les 10h, es portarà a terme una visita guiada a l'església de Santa Eulàlia de Puig-oriol. És l'última visita guiada emmarcada dins el cicle d'activitats culturals del Calendari del Lluçanès 2021: Lluçanès, Barroc i Neoclàssic

És un temple construït a mitjans del segle XIX que recorda l’estil barroc popular. Presenta una façana curvilínia, i una planta d’una sola nau, amb tres petites capelles laterals a cada banda, acabada amb presbiteri. A la façana principal s’hi obre un gran portal emmarcat amb brancals i llinda de pedra motllurada. A la llinda hi ha la data de 1855 –data que correspon a l’any de la inauguració del temple– amb una creu intercalada. Sobre el portal s’hi obre una fornícula amb una imatge de Santa Eulàlia.

El nucli urbà de Santa Eulàlia de Puig-oriol (Lluçà) va ser bastit entre els segles XVIII i XIX a banda i banda del camí ramader central del Lluçanès, que forma part del camí Ramader de Marina, que permetia portar grans ramats des del Priorat a les pastures d’alta muntanya de la Cerdanya. El carrer Major conserva nombroses cases datades d’aquesta època.

⏺ La visita anirà a càrrec de Pere Mestre, historiador i veí del poble, i Joan Anfruns.

⏺ Informació: https://www.llucanes.cat/calendari-2021/desembre/

⏺ Cal fer la inscripció a través del següent formulari: https://forms.gle/aA9hDMPb9td7dnJj8

⏺ Caldrà seguir les mesures de seguretat vigents

Activitat gratuïta amb el suport de la Diputació de Barcelona i l'ajuntament de Lluçà.

Darrera actualització: 23.11.2021 | 12:39