Cicle de concerts en espais patrimonials del Lluçanès - Marc Vernis Trio

Dissabte, 24 d'octubre de 2020 de 17.30 h a 19.00 h

El cicle “Intrús. Jazz pel forat del pany” és una iniciativa de l’Escola de Música i Arts del Lluçanès i el Consorci del Lluçanès.

Marc Vernis Trio neix a l’any 2017 amb la idea de habilitar un espai musical propi on poder experimentar i evolucionar el nostre món musical a través de la formació de trio. A l’any 2018 vàrem enregistrar el nostre primer CD 42º20,2N-3º12E amb la discogràfica Underpool, música dedicada a aquesta localització. Actualment anem presentant aquest treball en directe i estem preparant el nostre 2on CD, Cares, el qual enregistrarem durant el curs 20-21.

  • Franco Molinari – Contrabaix
  • Joan Carles Aguerri -Bateria
  • Marc Vernis – Piano

Porta de l’església romànica (SANT FELIU SASSERRA)

El portal romànic de l’església parroquial de Sant Feliu Sasserra està situat a la façana sud de l’església actual.. És un portal d’arc de mig punt adovellat amb dues arquivoltes en degradació decorades amb ornamentació d’entrellaços de vímets, fulles i cintes nuades, que reposen sobre una imposta.

Està format per 4 capitells. Els dos capitells interiors són esculpits amb escenes històriques amb representacions de dos conjunts de personatges, ricament treballats en la vestimenta (túniques, vestits), les formes i els detalls. Els dos capitells exteriors estan decorats amb elements vegetals (dues tipologies diferents de fulles, plenes de nervis) i animals: tres àguiles representades dempeus, en posició frontal, el pit inflat, mirant de costat, amb les ales esteses i amb les urpes agafant el collarí; una representació freqüent a la tipologia romànica catalana.

Curioisitat: De l’església romànica erigida el segle XI només en resten alguns murs que es van aprofitar per bastir el nou temple d’estil gòtic tardà que romanen englobats en la nova edificació. Tanmateix, s’ha conservat intacta la portalada amb la qual el segle XII fou ornamentat aquest temple.

Plaça del Bisbe Torras i Bages, 08274 Sant Feliu Sasserra, Barcelona

Adreça:

Portalada romànica de l'Esglèsia de Sant Feliu Sasserra

Darrera actualització: 19.10.2020 | 12:27