Activitat del Calendari del Lluçanès 2022. Visita guiada al Centre d’Interpretació de la Bruixeria

Dissabte, 29 de gener de 2022 de 10.00 h a 13.00 h

Activitat guiada per acostar-nos a les històries de bruixeria i al fet històric de les persecucions de bruixes que es van portar a terme al Lluçanès al segle XVII

El Centre d’Interpretació de la Bruixeria ens acosta a les històries de bruixeria que es mouen entre la llegenda i la realitat històrica al Lluçanès: creences i costums de la bruixeria popular, així com diferents formes de protecció envers tot allò que s’atribuïa a l’acció de les “bruixes”. Com a bruixes entenem les dones creadores de remeis elaborats a partir d’herbes i elements naturals, que són acusades de dur a terme rituals relacionats amb el diable, i que poden donar mal i malalties a persones, animals i conreus per mitjans malèfics.

La gran persecució contra les bruixes a Catalunya comença l’any 1616. Al Lluçanès es van perseguir des del Consell, que establí la seu de la Cúria de la Sotsvegueria del Lluçanès a Sant Feliu Sasserra. Un document de valor excepcional ens documenta que, entre 1618 i 1648, a Sant Feliu Sasserra es van processar vint-i-tres dones, sis de les quals van ser penjades a la forca. En aquest episodi van ser condemnades a mort Felipa Gallifa, Montserrada Fàbregas àlies “Graciana”, Joana Pons, la Vigatana, Joana Mateus i Rafaela Puigcercós.

INSCRIPCIONS: https://www.llucanes.cat/calendari-2022/gener/ 

Adreça:

Centre d'Interpretació de la Bruixeria

Darrera actualització: 17.01.2022 | 09:57

Imatges

Visita guiada al Centre d’Interpretació de la Bruixeria